12 thoughts on “Deep Sky

 1. WOW!! Preljepe su! I kažeš to si sve ti sliko? Sve?? M45 izgleda prefantastićno da bi bilo istinito, a M31 je andromeda jeld? I ona je super ispala ^.^ O.O

  Ma s ćim si to sliko? I koliki je to bio fokus?

  • Snimljeno je kroz teleskop Pentax 105 SDP apo refraktor, žarišne duljine 670 mm. CCD kamera SBIG STL-11000.

 2. predivno nešto…uf! kad bi bar imo para za tako šta, pa nebi se skido s neba =)

  milina…

  Imam jednu, jedno pitanjce, bi li ti bio problem da mi capture par fotki “Vege”. To mi najdraža zvjezda (nick tells so! =), pa ak bi mogo, bio bi ti do nje zahvalan =)

  Sendaš mi na mail, il msn, il kako god, to je najmanji problem.

  • Oprosti što kasnim s odgovorom. Vega mi baš i nije jako zanimljiva, zvijezda kao zvijezda, ništa posebno. No dobro, ako se sjedim jednom, mogu probati snimiti.

 3. Prekrasno 🙂 Joj kako bih ja volio imat tako nesto isto kao VEGA nebih se skidao s neba 😀 aaaa kak je predivno cestitam 😀

 4. ma ošo sam ja na onaj flikr, ima on super slija i ovako ono Istra Rovinj Koprivnica Una (to muje kćerka) i to, čak i neke umjetničke s nekog koncerat u Močvari, sve je napravito po peesu, tip je majstor, mogo bi bit profi fotograf, mogo bi slikat Severinu i one za redkarpet. Fotografije su remek djelo.

 5. Nije mi samo jasno kažu jako smo udaljeni do prve zvjezde, tu vidim kako su negdje guste, znači nisu samo ko u našoj galaksijij rjetke, To je onda zato jel su u nekim galaksijama gusto poredane pa je lako putovat između, nebi trebalo onda razvijat njima neke velike pogone, ono između zvjezda maltene ko između nas i nekolko puta do Plutona neptuna (jer taj nanjdalji?) lako je njima onda, oni već putuju.

 6. Predivne fotografije Bobo, M42 izgleda nestvarno dobro. I sve ostale, takodje. 🙂

  Pozdrav iz Niša

 7. Pingback: Vixen VSD 100/3.8 | Bobina kuhinja

Leave a Reply