Ovo je malo neobičan post 🙂 no ipak je u vezi sa astronomijom – tetoviranje sam planirao već odavno, no nikako naći neku prikladnu tematiku ili ideju. Prošle godine sam čak imao zakazan termin, 24.5., ali četiri dana prije toga imao sam nesreću zbog koje sam odležao mjesec dana u bolnici (+ doma i u toplicama) tako da je to moralo biti odgođeno. Astronomija je moja najveća ljubav i naravno da je tetovaža morala biti u toj tematici..intenzivno sam tražio po internetu, ali astronomija, za razliku od astrologije slabo je zastupljena u tetovažama, a i ono što postoji je nekako blesavo: rakete, primitivno nacrtana zviježđa i slično.

Ja sam se odlučio za kombinaciju astronomije i mitologije. Atlas, jedan od titana koji je kažnjen da na svojim leđima nosi nebesku kuglu nije toliko rijetka tema u umjetnosi, no najčešće ga vidimo u kiparstvu, a manje u slikarstvu. Našao sam čak dvije tetovirane verzije, jedna prema slici Borisa Valleja, no iako jako dobro izvedena, nije mi se svidjela. Potpuna suprotnost je ovaj Atlas koji me prilično nasmijao, i kao što tekst kaže, rado bi se mijenjao 😉

U konzultaciji sa majstorom Zeletom iz Zagreb Tattoo & Piercing Studija koji je moj stari poznanik odlučili smo napraviti verziju skuplture Atlasa koja se nalazi u Melburneu. Budući da mitološki Atlas na leđima nosi zvjezdano nebo dodali smo jedno meni drago i lako prepoznatljivo zviježđe, Orion, uz poneku estetski dodanu zvijezdu. Rezultat je:

..i meni se jako sviđa 🙂 Naravno, tetovaža je uživo puno ljepša 😉 i trenutno je u fazi zarastanja tak da je mazim i pazim da bude lijepa još dugo, dugo godina!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.