Mnogi već znaju, ali bio bi red da i ovdje stavim obavijest – od 14.-16. rujna na Petrovoj Gori održati će se veliki Star Party, nasljednik JSP-a. Prilažem kartu da možete naći put – nije teško jer u Vojniću postoje table koje vode do spomenika na Petrovoj Gori gdje će biti održan star party.

Smještaj i hrana će biti u lovačkom domu Muljava, a u blizini se može i kampirati. Za više informacija o cijenama pogledajte najavu u Astronomskom magazinu.

Da bi promatranje bilo zanimljivije, osmislili smo PGSP challenge, listu objekata koje nije baš lako vizualno uočiti u teleskopima. Na listi su objekti Sunčevog sustava (Pluton, Triton), dvostruke zvijezde, maglice, galaksije…u “fokus” smo stavili nekoliko galaksija koje pripadaju lokalnom jatu, da se upoznamo sa nekim manjim galaksijama iz našeg susjedstva. Cjelokupnu listu možete vidjeti ovdje.

Očekujemo da posjetitelji donesu rabljenu opremu za prodaju, pa se pripremite za mogući shopping!

Vidimo se!

Recommended Posts

3 Comments

  1. 🙂 Hm,ja kao prva dama precjednika,moram iskomentirati,možda i ne tako suvislo i kompetentno,site našeg “diše” ADI-a.Pa impresionirana sam….Dobar dizajn,a još bolje fotke….Budem redovno posjećivala da ti se nebi omakao neki neprimjeren sadržaj:-)

  2. Super je da si pokrenuo ovu stvar.
    Moram priznati da mi se vise svidjalo s Horse headom, ali vazan je sadrzaj … primjeren naravno

  3. Hvala Dag! Maknuo sam horsehead jer je to dizajn za temu koji je napravio lik..neki 🙂 pa sam htio da bude malo drukčije – ovo je panorama sa terase doma na Japetiću.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.